Собрал новый компьютер

kapelan6

New member
Joined
Jan 21, 2018
macOS
10.13.2
Mobo
Ga-z97-d3h
CPU
i5-4690
GPU
gtx760
#1
Собрал новый компьютер, установил;
- Мат. плата - Gigabyte Z390 AORUS MASTER.
- Процессор - i5 9600K.
- Видеокарта - Sappfire RX 580 PULLSE
- Диск - SSD фирмы Samsung 850 EVO 250 ГБ
- Опер. память - DDR4 4000 МГц.
Проблема - Не могу настроить грамотно - Биос Мат. платы.
Много слов написано на английском языке.
Прошу помощи с настройкой биоса Мат. платы, для установки Хакинтоша, Мохаве 10.14.6
 
Last edited:

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.14.6
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
2 x Powercolor RX 580 8GB
#2
@kaplan6, you need to translate this message to English for help on this site. Sorry but I don't speak or read Russian.
 

kapelan6

New member
Joined
Jan 21, 2018
macOS
10.13.2
Mobo
Ga-z97-d3h
CPU
i5-4690
GPU
gtx760
#3
Assembled a new computer, installed;
- Mat. board - Gigabyte Z390 AORUS MASTER.
- Processor - i5 9600K.
- Video Card - Sappfire RX 580 PULLSE
- Disk - Samsung 850 EVO 250 GB SSD
- Opera. memory - DDR4 4000 MHz.
Problem - I can’t configure correctly - BIOS Mat. boards.
Many words are written in English.
I ask for help with BIOS setup. Mat. boards, for installing Hakintosh, Mojave 10.14.6
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.14.6
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
2 x Powercolor RX 580 8GB
#4
Ok, I have helped other members with similar setups. I will have a look and see about creating a CLOVER folder and config.plist for your system.

The Bios settings you need to use are as follows:

You’re motherboard may not have all of these settings and that’s okay:
  1. Virtualization : Enabled
  2. VT-d : Disabled
  3. XHCI Hand-Off : Enabled
  4. Legacy USB Support: Auto/Enabled
  5. IO SerialPort : Disabled
  6. Network Stack : Disabled
  7. XMP Profile : Auto / Profile 1/Enabled
  8. UEFI Booting set to Enabled and set Priority over Legacy
  9. Secure Boot : Disabled
  10. Fast Boot : Disabled
  11. OS Type: Other OS
  12. Wake on LAN : Disabled
Based on the GPU you’re using change the following settings:

Dedicated Graphics + Integrated graphics card:
  1. Integrated Graphics : Enabled
  2. Graphics: PEG/PCIe Slot 1
  3. Initial Display Output : PCIe 1 Slot
  4. DVMT Pre-Allocated : 128M or higher
Note: If you set Primary Display to CPU Graphics and DVMT Pre-Allocated setting doesn’t show. Save and exit BIOS and reenter and it should be there.
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.14.6
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
2 x Powercolor RX 580 8GB
#5
I have created a CLOVER folder for you to use. It is based on another Gigabyte z390 system, similar to your system.

I have left in a number of patched SSDT's that correspond with your system. The only one I deleted was the SSDT-UIAC, as this is unlikely to match with your USB ports.

I have checked the kexts and drivers in /CLOVER/kexts/Other and /CLOVER/drivers/UEFI folders and they should all be good for your system.

I have refreshed the config.plist with a new SMBIOS iMac 19.1, to match your CPU and AMD RX 580 dGPU.

Just rename the folder to CLOVER and use it in place of your current CLOVER folder on your USB installation drive.

Let me know how you get on, I can adjust the CLOVER folder or config if required.

You should use one of the new versions of Clover when creating your Installer, i.e. Clover_v2.5k_50xx as the developers have changed the layout of the CLOVER folder and I have created this Z390-CLOVER folder based on the newer version of Clover boot loader. Copy of the latest version of Clover is attached.
 

Attachments

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.14.6
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
2 x Powercolor RX 580 8GB
#6
I forgot to include the USBInjectAll.kext in the /CLOVER/kexts/Other folder. Copy of the kext is attached.
 

Attachments

Latest posts