Enabling Third Party Broadcom WLAN 802.11a/b/g/n WIFI + Bluetooth Cards on a Hackintosh BCM94352Z, BCM94322

Joined
Jan 22, 2018
macOS
10.13.3
Mobo
ASUS ROG Maximus X Hero
CPU
i7-8700k
GPU
AMD Radeon RX 560
#23

kicsiii

New member
Joined
Jan 22, 2018
macOS
10.13.3
Mobo
MSI Z270I
CPU
i5 7600K
GPU
GTX 1080
#24
Hello! Thanks the tutorial. Ewerithing is working well for me. BCM94352Z
But i have a question!
My BT apple keyboard and mouse is working well in macOS. But can i use this BT keyboard in CLOVER menu? When i booting i have a dual boot. But i can't choice with BT keyboard, only i can use USB keyboard. Can i fix this?
 

o_mega05

New member
Joined
Mar 3, 2018
macOS
10.13.3
Mobo
ASUS ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC) Z370
CPU
i7-8700K
GPU
XFX RX 580
#25
I purchased the BC94352Z card and can't quite get the bluetooth to work. Nothing is detected. I can confirm that the card is working, as I am able to connect bluetooth devices on the Windows side. I tried both methods (twice each), to no avail.

Oddly enough, after booting back into High Sierra (after testing Bluetooth out on Windows 10), my WiFi is no longer detected. Any help would be greatly appreciated.
 

Fuzzz

New member
Joined
Apr 26, 2018
macOS
10.13.4
Mobo
ASRock z370M-ITX/AC
CPU
i5-8400
GPU
iGPU
#26
Curious if anyone else has observed their bonjour being killed on your network using wifi and these kext files (latest as of May 7 2018)? My wifi seems to work and I can browse network but I am unable to connect to bonjour based servers and devices and it appears they get killed across the network so no there machines can connect either. Seems like something about the latest drivers may cause the network to get flooded with bonjour traffic.
 

Fuzzz

New member
Joined
Apr 26, 2018
macOS
10.13.4
Mobo
ASRock z370M-ITX/AC
CPU
i5-8400
GPU
iGPU
#27
Curious if anyone else has observed their bonjour being killed on your network using wifi and these kext files (latest as of May 7 2018)? My wifi seems to work and I can browse network but I am unable to connect to bonjour based servers and devices and it appears they get killed across the network so no there machines can connect either. Seems like something about the latest drivers may cause the network to get flooded with bonjour traffic.
Just an update to my original post but it seems like the mis-match in the wifi card country code was causing Bonjour to get clobbered on the network. Once I added the country patch everything went back to normal.
 

deez nutz

New member
Joined
May 13, 2018
macOS
10.13.6
Mobo
GA-H270N-Wifi
CPU
i7-7700k
GPU
Gigabyte RX 560 4gb
#28
Got the BCM94352Z off Amazon and dropped it into the GA-h270n-wifi slot. Followed your great article, restarted the machine. BT+Wifi worked right away, using Apple keyboard + mouse. Wifi picked up the password from iCloud I think.

Really love the way you write your articles. Detailed but yet simple and to the point!
 

kevinagnes

New member
Joined
Jul 2, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
H370N-Wifi
CPU
i7 8700
GPU
GTX 760
#29
Hi guys, I need help.
My Mobo is GB H370N-Wifi. I got the Dell DW1560. Is Win 10 supposed to identify the card? Because in Win10 it didn't worked, neither in High Sierra 10.13.5 with the kexts. I'm worried that the WLAN is damaged or my Mobo do not support it! One noted thing is the original WLAN inside the mobo is Intel 9560NGW and the connection looks a little different than the DW1560. Any help? Am I missing something?
 

deez nutz

New member
Joined
May 13, 2018
macOS
10.13.6
Mobo
GA-H270N-Wifi
CPU
i7-7700k
GPU
Gigabyte RX 560 4gb
#30
Hi guys, I need help.
My Mobo is GB H370N-Wifi. I got the Dell DW1560. Is Win 10 supposed to identify the card? Because in Win10 it didn't worked, neither in High Sierra 10.13.5 with the kexts. I'm worried that the WLAN is damaged or my Mobo do not support it! One noted thing is the original WLAN inside the mobo is Intel 9560NGW and the connection looks a little different than the DW1560. Any help? Am I missing something?
The 2 pictures you provided are completely 2 different cards.

I have the earlier version of your mobo and used the BCM94352Z card that I found on ebay. Is pretty much straight forward installation and following the kext guide step by step.
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.14.6
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
2 x Powercolor RX 580 8GB
#31

kevinagnes

New member
Joined
Jul 2, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
H370N-Wifi
CPU
i7 8700
GPU
GTX 760
#32
The 2 pictures you provided are completely 2 different cards.

I have the earlier version of your mobo and used the BCM94352Z card that I found on ebay. Is pretty much straight forward installation and following the kext guide step by step.
I think it's something about the new CNVi Interface (and not WLAN) that unfortunately GA adopted in their new Mobos :(
 

kevinagnes

New member
Joined
Jul 2, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
H370N-Wifi
CPU
i7 8700
GPU
GTX 760
#33
"Even though you can insert these CRF to a standard M.2 Key E socket, they are only compatible with a system designed with the CNVi. Contact your system or motherboard manufacturer to verify compatibility." @Intel
 

deez nutz

New member
Joined
May 13, 2018
macOS
10.13.6
Mobo
GA-H270N-Wifi
CPU
i7-7700k
GPU
Gigabyte RX 560 4gb
#34

kevinagnes

New member
Joined
Jul 2, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
H370N-Wifi
CPU
i7 8700
GPU
GTX 760
#35

georges_l

New member
Joined
Jul 11, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
Z370N
CPU
i5 8400
GPU
GIGABYTE Radeon RX 560 Gaming OC 4GB
#36
Hello Hackintosher,

I have followed your guide for the Z370N motherboard and it works flawlessly :)

I got this USB Bluetooth dongle : https://amzn.to/2KJWt9l
After I have installed BrcmPatchRAM2.kext + BrcmFirmwareData.kext in the EFI kext folder, I am able to see my phone (Samsung s7 edge) bluetooth, but my Airpods are still not detected. What's wrong ?
 
Joined
Jun 4, 2018
macOS
Mobo
Gigabyte Z370N WIFI (BCM94352Z / 04X6020)
CPU
Intel® Core™ i5-8400
GPU
Sapphire Pulse RX570 ITX
#37
I have the GA-Z370N board with a swopped LENOVO 04X6020 card. Guide followed and system is installed. BT is working fine, WIFI also connecting.
 
Last edited:
Likes: deez nutz
Joined
Jun 4, 2018
macOS
Mobo
Gigabyte Z370N WIFI (BCM94352Z / 04X6020)
CPU
Intel® Core™ i5-8400
GPU
Sapphire Pulse RX570 ITX
#38
Hi guys, I need help.
My Mobo is GB H370N-Wifi. I got the Dell DW1560. Is Win 10 supposed to identify the card? Because in Win10 it didn't worked, neither in High Sierra 10.13.5 with the kexts. I'm worried that the WLAN is damaged or my Mobo do not support it! One noted thing is the original WLAN inside the mobo is Intel 9560NGW and the connection looks a little different than the DW1560. Any help? Am I missing something?
My recommendation on checking the WIFI card / hardware would be to install UBUNTU 18.04. It's dead simple, very fast and you do not need to search for drivers etc. I used it to test my system upon finishing my build (Z370N, BCM94253Z - LENOVO 04X6020 ) and also to format NVMe drive. For drive formatting try Ubuntu from USB is enough, but for testing the hardware you need to actually install the system. Hope it helps to check your card negative.

By the way this is the guy I bought it from:
https://www.aliexpress.com/store/1540493?spm=2114.10010108.100005.2.6d81436eMenFEx
 
Likes: deez nutz

chinotto

New member
Joined
Jul 12, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
GB z370n
CPU
i5 8400
GPU
Intel
#39

chinotto

New member
Joined
Jul 12, 2018
macOS
10.13.5
Mobo
GB z370n
CPU
i5 8400
GPU
Intel
#40
Looks like force touch is working but there are no settings for it. Is it normal? I never had a Mac before but I checked on Apple's site and there are some settings on the screenshot.
 

Latest posts