Mojave flummoxed with GA-Z97X-UD7

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#42
You don't need to worry about the Nvidia audio being named 'Unknown' in DPCIManager. It is a cosmetic issue.

You need to look in System Information and the Audio report to see what is showing up.

Screenshot 2019-08-06 at 18.06.02.png Here is a screenshot showing my Audio tab/report as an example of what you might see.

Your main audio for your system is the Realtek ALC1150, which is accessed via the ports on the rear I/O plate on your motherboard.

WhateverGreen.kext and Lilu.kext should make your HDMI audio work, if that is what you are using. However you will have no volume controls for the HDMI audio within macOS. Not unless you install a third-party Audio app. All HDMI audio is controlled on the display/TV you are using.
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#44
This is not something I can do for you. You need to have the system to hand when creating these files, as you ned to test each USB port, usually twice so you can see which ports need activatiing.

I have written a small guide to do this for another member, you just need to expand the testing to all the case and rear I/O plate USB ports. See this thread and specifically post #2 - https://hackintosher.com/forums/thread/usb-inject-all-kext-is-causing-issues.1426/post-8575
 
Joined
Aug 1, 2020
macOS
10.14.6
Mobo
Z97X-UD7 TH
CPU
Intel i7 4790k
GPU
Aorus Rx580 8Go
#45
Hi all;I come to you because I don't know what to do anymore ...the friend I built my first Hackintosh with is dead and I can't seem to finalize my updated setup from Yosemite to Mojave.So I allow myself to call you for help, I have made a file with the specifics of my configuration, the copy of the EFI and the latest kernel panic report that I had with the analyzes via RunMe.You should know that my hackintosh has not worked well since the last security updates for Mojave 10.14.6.I have fairly regular system crashes and I happen to have them during the reboot of the machine.Small clarification, the machine has become very slow and the hdd activity led remains on permanentlyThanks in advance for your help

https://wetransfer.com/downloads/ab...jKhIhzOQv4qV6lbzndfq8z4oDpAzLqn4qZbfX271-1Avg