[SOLVED]Asus GX502GV dont boot error apfs 1689

beke87

New member
Joined
Apr 5, 2020
macOS
10.15.0
Mobo
Asus GX502GV
CPU
Intel Core i7 9750H
GPU
Intel UHD 630 + Nvidia GTX2060
#21
It looks from that screenshot as though the sensor kexts for VirtualSMC.kext are not loading correctly and causing a kernel cache rebuild.

Try this CLOVER folder, I have swapped VirtualSMC and the sensor kexts out, replaced them with FakeSMC.kext and a the ACPI battery & backlight kexts. I also swapped VirtualSmc.efi with SMCHelper.efi.

No other changes. See if that works any better.
I have tried on all three usb ports but nothing
 

Attachments

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.4
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#23
No sorry.

I have seen this screen image before, but I am not sure of the exact cause. Could be issue with NVMe drive/kext.
 

beke87

New member
Joined
Apr 5, 2020
macOS
10.15.0
Mobo
Asus GX502GV
CPU
Intel Core i7 9750H
GPU
Intel UHD 630 + Nvidia GTX2060
#24
I finally managed to install catalyna, plus I found a config that works with the trakpad with the gestur and acceleration of the intel uhd630 card, the battery indicator also works, the only thing that I can't get going is the audio I have also tried to fix with the ac 294 codes.
Place the efi
 

Attachments

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.4
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#25
The config.plsit you are currently using is injecting Layout ID 15, via AppleALC.kext.

Have you checked to see if the System Preferences > Sound > Output tab is displaying any Audio devices. MacOS does not automatically select the sound output device like Windows. You need to explicitly select the device for it to work.

Screenshot 2020-04-10 at 15.08.58.png Example System Preferences >Sound > Output tab with Audio devices

If you are correct and the Audio codec is Realtek ALC292 then you should be using one of these layout ID's

Layout ID - 12, 18, 28, 32 or 55

These ID's are the ones that AppleALC.kext contains fixes for, and one should work with your system.

I have changed the Layout ID in the attached config.plist from 15 to 12. As shown in the Clover Configurator screenshot below:

Screenshot 2020-04-10 at 15.06.08.png Layout ID 12 in the Devices > Properties > Audio entry

This is the only change I have made to the config. Try it and see if it works.

Remember to check the Sound Output tab for your Audio devices.

If Layout ID 12 doesn't work, try ID 18.
 

Attachments

beke87

New member
Joined
Apr 5, 2020
macOS
10.15.0
Mobo
Asus GX502GV
CPU
Intel Core i7 9750H
GPU
Intel UHD 630 + Nvidia GTX2060
#26
the alc294 show with linuxlive for me is: 11,12,13,21. I try all but don't work
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.4
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#27
Try this config with the layout ID 66, which was added to AppleALC.kext for support of an Asus X542UQR laptop using the ALC294 codec.
 

Attachments

beke87

New member
Joined
Apr 5, 2020
macOS
10.15.0
Mobo
Asus GX502GV
CPU
Intel Core i7 9750H
GPU
Intel UHD 630 + Nvidia GTX2060
#28
Dont work, its Very hard laptop
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.4
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#30
Not an ideal solution using VoodooHDA but if it works, then go with it.
 

beke87

New member
Joined
Apr 5, 2020
macOS
10.15.0
Mobo
Asus GX502GV
CPU
Intel Core i7 9750H
GPU
Intel UHD 630 + Nvidia GTX2060
#31
One last thing:Seeing the battery drain for me, the NVIDIA video card isn't entirely turned off. there is a way to see?
 

Latest posts