Success: Mac OS Mojave MSI Z390 Pro with i7 9700 Graphics: Built-in

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#22
You only needed to provide the CLOVER folder, no need to include the Apple or Boot folders.

The Apple folder tends to send the EFI folder over the attachment size limit, and it doesn't contain anything we would need to change. So it is next to useless for our error/troubleshooting purposes.

I have the EFI folder, I will have a look t this tomorrow (Monday).
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#24
You failed to include your ACPI tables.

You are using an old version of Clover.

You are using OsxAptioFix2Drv-free2000.efi, this driver is known to be problematic and to cause some issues. It is no longer supported by the driver developer. I have changed this for a different Aptio driver.

I have decided to post a revised CLOVER folder for you to use, now not tomorrow. Use the whole CLOVER folder.

See if that works any better.
 

Attachments

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#27
Which version of macOS are you trying to install?

It may be your Coffee Lake CPU is not supported on that version of macOS and you need to install a newer version.
 
Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#29
Ok, I have tried with Mojave and it seems that get stuck here.

EDIT UPDATE: I have searched and very possibly it is for the graph, tomorrow I will try to remove it or disable it, in short, I hope to have the solution tomorrow ...
 

Attachments

Last edited:
Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#30
Ok, I’ve disabled the nvidia and the error of the graphics card is solved, but when it seems that the screen is going to give me the apple logo, the pc restarts, i don’t know why
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#31
The Nvidia RTX 2060 has never been supported in macOS. Not even with the Web Drivers that are available in High Sierra. You will not be able to use the Turing series Nvidia graphics card in macOS.

Your Coffee Lake CPU is not supported in High Sierra. You need to be running Mojave 10.14.5 or newer for your CPU to be fully supported in macOS. The SMBIOS I selected for your system iMac 19.1, is a close match to the system Apple used a similar CPU to yours. This SMBIOS will not work in High Sierra.

You will keep seeing kernel panics with your current High Sierra Installer. The CLOVER folder and config.plist I provided are set to run Catalina not High Sierra. It will run the Mojave installer with a simple addition of the Mojave USB port limit patches to the config.plist.
 
Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#32
I can run mojave with the rtx disabled, I’m gonna make it that way for the moment, ok, ¿so if i try to install catalina it works with this configuration I have now? If is possible i’m gonna make it
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#33
Here is a CLOVER folder that should work for both Mojave (10.14.5 or newer) including macOS Catalina, with the Nvidia GPU disabled.

Use this folder in place of the previous folder.
 

Attachments

Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#35
I'm installing catalina and I have received this error with the last clover folder that you have sent me, the error says: An error occurred while preparing to install. Try to run the application again.
 

Attachments

Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#36
Hello again, I have tried an iso made from oralila to see if it works with catalina, I get the error: apfs_module_start_1689. Could you help me like you did before? if it can't be done I will install mojave and that's it. This is my clover folder now.
 

Attachments

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.5
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#37
Just replace the CLOVER folder on the Olarila USB with the one I provided.

The CLOVER folder I provided obviously boots your system, but your macOS Catalina installer is corrupt.

If the Olarila installer is Ok, all you need to do is use the working CLOVER folder I provided with the new installer. See where that gets you.
 
Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#39
pfff, the error continues, I don't think I'll put a mojave. If I install mojave and then update?

UPDATE: I have discovered on disk utility when i erase the disk i have problems
 
Joined
Apr 19, 2020
Mobo
Z390-a pro
CPU
I5-9600k
GPU
RTX 2060
#40
Okay, I have tested with oralila and the clover folder and with the image downloaded from the App Store, with the APFS file system and with Mac Os with registration, before formatting the disk with easeUS partition manager so that it does not have any volume, it still appears this error, i will install mojave
 

Latest posts