what version of Mac OS can i run

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.7
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#21
Post a copy of the DSDT if you have it, that is all I need in the way of ACPI tables.

I need the system components listed too, so I know what I am working with. That includes whether you plan to keep the dGPU installed or plan to revert to just using the IGPU.
 

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#22
(mobo) gigabyte Z370 Aorus Gaming 3 with internal GPU,
(cpu) Intel i7 8700k,
(mem) 8GB
(storage) WD Black pcie3.0 NVMe
i just want to use the internal gpu
 

Attachments

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#23
Which MacOS are you going to config for?
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.7
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#24
Catalina, that way you should also be able to boot/run Mojave or Big Sur, should you choose to do so.

I should be good to go now, I will see what I can do about providing an OpenCore EFI Folder shortly.
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.7
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#25
Here you go, new OpenCore EFI Folder for the system above.

New SMBIOS of iMac 19.1, for running Catalina or Big Sur.

Try it on your USB and let me know if it needs any amendments.
 

Attachments

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#26
Hi Edhawk, i have just tried your Opencore folder and i get a panic = in memory panic stackshot succeeded **Bytes Traced16832** as i dont have access to a Mac i am using the gibMacOS method of using recovery files..
ive also gone through the steps that the opencore (Dortania) site suggested and got the same issue.
 
Last edited:

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#27
Last Night i tried installing a Niresh Catalina Build just so i could create a Vanilla Catalina/Big Sur install USB but i get stuck on VoodooPS2Mouse.
 
Last edited:

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#28
Well, i now have Catalina installed. I used the Clover folder you provided and the Niresh Catalina installer and after using both USB 2 mem stick and USB 2 Port on pc it worked. i have a serial number so im guessing its ok to go online now? i now want to create a vanilla installer of Big Sur and use the OpenCore folder you created for me..
 

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#29
the system keeeps shuting down on me which is annoying lol, i am running without the NVIDIA card in which is enabled in clover but internal graphics are listed in Catalina properties and i have no internet..
 

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#30
currently running high Sierra - 10.13 (17A405) but need to install web drivers and struggling..
 

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#31
Hi Edhawk, ive reverted to using my GTX 760 GPU which is natively supported I'm my High Sierra but its not installed fully, I have no HW acceleration and just shows as Display 7 MB.
I tried disabling backup drivers in setup but no luck, can you help again?
 

Edhawk

Moderator
Joined
Apr 10, 2018
macOS
10.15.7
Mobo
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
GPU
Powercolor RX 580 8GB
#32
See Private conversation for link to kexts etc.
 

DAFFY

New member
Joined
Mar 24, 2020
macOS
10.15.7
Mobo
ASUS ROG STRIX X570-F GAMING
CPU
AMD RYZEN 9 3900X
GPU
ASUS RX 580 8GB
#33
Hi Edhawk, i have created a Big Sur usb installer using Clover r5119 only changing install for UEFI booting only and install clover in the ESP, everything else i left as default. then copied over the new OC EFI folder. the install got further but still having problems. here's a screenshot of where it fails..
 

Attachments